Právě si prohlížíte Výprava světlušek a skautek do Dobrušky

Výprava světlušek a skautek do Dobrušky

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuBlog

O víkendu 21. – 23. 10. se uskutečnila výprava světlušek a skautek v Dobrušce. Za účastnice ji takto popsala Alenka Skalníková:

V pátek jsme se sešly na autobusovém nádraží v Žamberku. Odtud jsme jely autobusem do Dobrušky s přestupem v Rychnově. Dorazily jsme do klubovny. Ubytovaly jsme se a zahrály jsme si seznamovací hry, abychom se poznaly. K večeři jsme měly jídlo, které jsme si přivezly s sebou. Po večeři jsme si zahrály Městečko Palermo. Světlušky si vyčistily zuby a šly spát. Skautky potrénovaly předtančení na skautský ples a šly taky spát. Ráno jsme vstaly a udělaly si rozcvičku, na které jsme si zatančily táborový tanec. K snídani jsme si daly rohlíky s marmeládou. Po snídani jsme šly nasbírat hlínu, do které jsme si vytlačily stopy zvířat, abychom je vylily sádrou.

Světlušky a skautky při odlévání zvířecích stop

Rozdaly jsme si jména na hru Hasta La Vista. K svačině byl chleba s paštikou. Po ní jsme měly různé úkoly, které jsme plnily. K obědu byly špagety. Odpoledne jsme se vydaly na hru po městě, během které jsme sbíraly papírky s úkoly, které jsme po cestě plnily. Za lehkého deště jsme se vrátily do klubovny. Vedoucí nám rozdělaly oheň, abychom si mohly opéct párky.

Společné opékání párků k večeři

Po večeři jsme měly ‚rande‘ s našimi vedoucími, abychom rozebraly různá témata. Světlušky šly potom spát a skautky šly spát později, protože pokračovaly s nácvikem předtančení na skautský ples. Neděli jsme zahájily lehkou rozcvičkou. K snídani byl jogurt s piškoty. Pak už jsme se sbalily a vrhly se na úklid. Nakonec zbylo trochu času, abychom si ještě zahráli pár her a plné zážitků se vydaly na autobus. V Rychnově jsme z autobusu přestoupily na vlak, kterým jsme po přestupu v Častolovicích dojely až do Žamberka. Rozloučily jsme se a rozešly domů.